joulukuu 12, 2018 | 8:30 am

Aamiaistilaisuus 12.12.2018: Suomalainen mediamaisema

Retriever Akatemia ja STT Viestintäpalvelut järjestävät yhteistyössä viestinnän ammattilaisille suunnatun aamiaistapatuman, jossa valotetaan suomalaista mediamaisemaa. Puhujina ovat media-alan huippu-ammattilaiset uutispäällikkö Jussi Pullinen Helsingin Sanomista, STT:n tuore toimitusjohtaja Kimmo Pietinen sekä STT:n medialiiketoiminnasta vastaava liiketoimintapäällikkö Pihla Lehmusjoki. Tilaisuudessa kerrotaan, miten median murros  ja digitalisaatio on vaikuttanut toimitusten työskentelyyn sekä miten se on vaikuttanut medioiden talouteen ja kilpailutilanteeseen. Tarkoituksena on antaa viestijöille käsitys siitä, millaiset muutokset vaikuttavat mediaan ja miten viestinnän ammattilaisen tulisi ottaa ne huomioon omassa työssään.

Ohjelma

8:30 aamiaistarjoilu alkaa

9:00 Tervetuloa

9:10 Journalismin muutos median murroksessa, Jussi Pullinen, Helsingin Sanomat

9:50 Mediamaiseman muutos 2019, fasilitoitu keskustelu, Kimmo Pietinen ja Maunu Anhava, STT

10:30 Uutisrobotiikka, analytiikka ja AI toimitusten työssä, Pihla Lehmusjoki, STT

11:15 tilaisuus päättyy

 

Puhujat

uutispäällikkö Jussi Pullinen. Kuva: Mitro Härkönen / HS

 

Jussi Pullinen on Helsingin Sanomien uutispäällikkö, joka on työssään toteuttanut useita digitaalisen journalismin hankkeita. Hän on työssään erikoistunut muun muassa teknologian kehitykseen ja sosiaaliseen mediaan. Pullinen on työskennellyt Helsingin Sanomissa vuodesta 2007 lähtien ja hän on aiemmin toiminut muun muassa Nyt-liitteen uutispäällikkönä. Lukuvuonna 2017-2018 hän työskenteli Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina.

 

 

 

Kimmo Pietinen, STT:n toimitusjohtaja LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

 

 

Kimmo Pietinen toimi ennen STT:hen tuloaan 17 vuotta Helsingin Sanomien toimituspäällikkönä. Hän oli sekä toimituksen että koko HS:n johtoryhmän jäsen. Hänen vastuualueenaan olivat HS:n strategian lisäksi mm. lehden hallinto ja henkilöstöasiat.

 

 

 

 

 

 

Liiketoimintapäällikkö Pihla Lehmusjoki LEHTIKUVA Martti Kainulainen

Pihla Lehmusjoki on STT:n media-asiakkuuksista vastaava liiketoimintapäällikkö, joka on erikoistunut analytiikkaan ja automaatiokehitykseen uutistyössä. Ennen liiketoimintatehtäviä Lehmusjoki on työskennellyt uutistoimituksissa niin paikallislehdessä, maakuntalehdessä, iltapäivälehdessä kuin STT:ssäkin. Nykyisessä työssään hän tuntee laajasti sekä suomalaisten uutistoimitusten arkea että kansainvälistä robotiikkakehitystä.

 

 

 

 

 

Suuren suosion vuoksi paikka on muuttunut: se on Sähkötalon Aalto-auditorio, Runeberginkatu 1, Helsinki.  Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu

Erikoisruokavalio tai muu viesti