Tietosuojaseloste

Käyttämällä sivustoamme hyväksyt, että Retriever käsittelee henkilötietojasi alla olevien tietosuojaselosteen mukaisesti. Retriever käsittelee kaikkia yhteydenottoja turvallisesti suojellakseen henkilötietojasi, ja henkilötietoja käsitellään voimassa olevien lakien mukaisesti. Jos et hyväksy tietosuojaselostettamme, pyydämme sinua olemaan käyttämättä verkkosivustoamme.

 

Mitä ovat henkilötiedot?

Henkilötietoihin kuuluvat kaikki sellaiset tiedot, joita voidaan käyttää fyysisen henkilön tunnistamiseen. Tämä sisältää etu- ja sukunimen, iän, sukupuolen, osoitteen sekä sähköpostiosoitteen tai muut yhteystiedot. Yhteystiedot ovat henkilötietoja riippumatta siitä, onko kyseessä henkilön yksityinen kotiosoite vai työpaikan osoite.

 

Mitä henkilötietoja keräämme ja käsittelemme?

Voit pääsääntöisesti vierailla verkkosivuillamme kertomatta kuka olet tai antamatta henkilökohtaisia tietojasi jollain muulla tavalla. Käyttäessäsi palvelujamme saatamme kuitenkin joutua rekisteröimään henkilötietoja, jotka ovat välttämättömiä palvelun käyttämiseksi. Retriever kerää henkilötietoja myös lähettääkseen asiakkailleen uutisia ja tietoja muista palveluista, ja toimimme tässäkin GDPR-sääntöjen mukaisesti.

Retriever kerää ja käsittelee tietoja sinusta muun muassa silloin, kun:

– luomme uuden käyttäjätilin, lisäämme käyttäjiä tai muutamme olemassa olevia käyttäjätilejä

– käsittelemme ostoja

– otamme vastaan kysymyksiä tai yhteydenottoja

– otamme vastaan palautetta.

Pääsääntöisesti keräämme vain henkilötietoja, jotka ovat välttämättömiä palvelun täyden suorituskyvyn varmistamiseksi (kuten sähköpostiosoite) ja voidaksemme antaa parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen. Tiettyjen henkilötietojen rekisteröinti on kuitenkin tarpeellista, jotta voisimme Google Analyticsin ja Apsisin avulla analysoida, miten käyttäjät käyttävät Retrieverin sivustoa. Tilastoja käytetään palvelun parantamiseksi ja kehittämiseksi, ja se näytetään yhteenvetona. Tavoitteenamme on esimerkiksi nähdä, mitä sivuja ja selaimia asiakkaamme käyttävät eniten.

 

Uutiskirjeemme

Käytämme uutiskirjeissä vain omaa rekisteriämme, ja keräämme henkilötietoja tilastoihin, jotka ovat edellytys sille, että pystymme antamaan parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen. Tiedot kerää ja yhdistää alihankkijamme Apsis, ja ne näytetään yhteenvetona.  Siten näemme, kuinka moni lukee uutiskirjeet, ja mitä linkkejä niistä näpäytetään. Siten voimme jatkuvasti parantaa sisältöä. Sinulla on aina mahdollisuus peruuttaa uutiskirjeen tilaus. Saat lisätietoja GDPR:stä ja Apsista tästä.

 

Kenelle lähetämme henkilötietojasi?

Retrieverin käsittelemien henkilötietojen saatavuus on rajoitettu seuraaville osapuolille:

– Yrityksen sisäiset osastot.

– Valitut ja luotetut kolmannet osapuolet, jotka saavat käyttää henkilötietojasi voidakseen toimittaa tilaamasi tuotteet tai palvelut. Näissä tapauksissa Retriever tiedottaa siitä asiakkaalle.

– Liiketoimintakumppanit; tarkoituksena on rekisteröidä ja tallentaa asiakkaiden käyttäjätilit.

Retriever luovuttaa henkilötietoja eteenpäin, jos asiakkaan toiminnan epäillään rikkovan voimassa olevia lakeja, tai jos asiakasta epäillään petoksesta tai palvelun väärinkäytöstä Retriever.se:n vahingoksi. Retriever ei luovuta eteenpäin tietoja siitä, miten yksittäiset asiakkaat käyttävät palveluja, paitsi yllä mainituissa tilanteissa.

 

Miten tallennamme henkilötietojasi?

Henkilötiedot tallennetaan palvelimille Norjassa, missä sijaitsee myös Retrieverin tekninen osasto. Retriever tallentaa ainoastaan ne henkilötiedot, jotka ovat välttämättömiä yllä mainittujen päämäärien saavuttamiseksi, tai joiden tallentamisessa noudatetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä muilla tavoin.

 

Tarvitaanko Retrieverin ja sen asiakkaiden välistä tietosuojaa koskevaa alihankkijasopimusta?

Ei, osapuolten välistä tietosuojaa koskevaa alihankkijasopimusta ei tarvita. Retrieverin ei katsota käsittelevän alihankkijana niiden asiakkaiden tietoja, jotka käyttävät palveluja Business Insights, Media-arkisto ja Monitor. Henkilötietoja on saatavilla palveluistamme, kuten esimerkiksi Media-arkistomme artikkeleista ja yritystietopalvelustamme Business Insights. Retriever on solminut julkaisijoiden kanssa lisenssisopimuksia, ja ostamme siten oikeuden käyttää materiaalia toiminnassamme. Retriever päättää jatkossa yllä mainituissa palveluissa tehdyn henkilötietojen käsittelyn päämäärän ja keinot, koska Retriever päättää, mitä tietoja on saatavilla palvelujemme kautta. Siten Retriever vastaa itse yllä mainituissa palveluissa tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä, ollen siten henkilötietojen rekisterinpitäjä. Retrieverin asiakkaat ovat samalla tavalla vastuussa omien palvelujensa yhteydessä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä.

 

Miten Retrieverin asiakassopimukset päivitetään?

Retriever on päivittänyt asiakasmallinsa korvaamalla aikaisemman henkilötietolakiin viittaavan tekstin uudella GDPR-sääntöihin viittaavalla lausekkeella. Henkilötietoja on journalistiseen poikkeukseen perustuen mukana palveluissamme Monitor ja Media-arkisto. Siksi emme voi poistaa tai muokata henkilötietoja sisältäviä artikkeleita, vaan niitä muutetaan suoraan julkaisijan toimesta. Business Insights -palvelun osalta meillä on rekisteröity julkaisijatodistus, jonka nojalla voimme kerätä tietoa ja julkaista sen käyttäjillemme.

 

Onko sinulla pääsy henkilötietoihisi?

Voit aina muuttaa sinusta rekisteröimiämme henkilötietoja, sekä poistaa itsesi palvelutarjouksien vastaanottajien listalta.

Voit aina pyytää saada nähdä sinusta rekisteröimämme tiedot. Voit lähettää pyyntösi osoitteeseen info@retriever.fi. Tätä kautta sinulla on myös mahdollisuus korjata virheellisesti rekisteröityjä tietoja.

Retriever.fi sitoutuu täyttämään henkilötietojesi suojaamista koskevat oikeudelliset vaatimukset.

 

Jos sinulla on kysymyksiä tietosuojaselosteestamme, tai jos haluat kommentoida sitä, olet tervetullut ottamaan meihin yhteyttä osoitteessa info@retriever.fi.

Lue Retrieverin tietosuojaseloste