toukokuu 28, 2019 | 3:00 am

Leijonat vei voiton Eurovaaleista medianäkyvyydessä

Leijonat vei sunnuntain ja maanantain mediakisassa pidemmän korren Suomen uusista mepeistä. Leijonien pelaajat ja päävalmentaja Jukka Jalonen mainittiin mediassa 4 592 kertaa vastavalittujen meppien kerätessä 3 492 mainintaa. Leijona-kapteeni Marko Anttila nousi kyseisen tarkastelujakson kärkinimeksi 785 maininnalla. Mepeistä eniten näkyvyyttä saivat Eero Heinäluoma (405 mainintaa) sekä Laura Huhtasaari (333 mainintaa).

– Anttilan loistavat otteet viimeisissä peleissä toivat Mörölle selkeän voiton myös mediajulkisuuden määrässä, sillä esimerkiksi vaalien näkyvimpään henkilöön Eero Heinäluomaan nähden julkisuutta oli lähes kaksinkertainen määrä, kertoo Retrieverin media-analyytikko Joonas Köri.

 Eurovaalit

Näkyvyyden alueellista jakautumista tarkasteltaessa Leijonat ja Marko Anttila erottuvat Uudenmaan jälkeen selvimmin Pirkanmaalla, kun taas Eurovaalit sekä Eero Heinäluoma saivat Uudenmaan jälkeen eniten näkyvyyttä Varsinais-Suomessa.

Sosiaalisessa mediassa Leijonien aihetunnisteita (#) on jaettu selkeästi eurovaaleja enemmän. Alle on koottu Twitterissä ja Instagramissa yleisesti jaettuja aihetunnisteita sekä jääkiekon MM-kisoista että eurovaaleista. Esimerkiksi #mörkö aihetunnistetta jaettiin sunnuntai-maanantai välisenä aikana lähes yhtä paljon kuin #euvaalit2019 aihetunnistetta.

#Leijonat 9117                                                          #euvaalit2019 3085

#mörkö 2869                                                            #eurovaalit2019 1346

#mmkisat2019 973                                                  #eurovaalit 954

#mmkulta 333                                                          #vaalit2019 157

#torillatavataan 149                                                 #mepit 139

Kaapo Kakko Leijonien näkyvin pelaaja koko kisojen aikana

Suomen nuori huippulupaus Kaapo Kakko oli Leijonien uutisoiduin persoona koko MM-kisojen ajalta. Kakko mainittiin mediassa 2 897 kertaa, kun toiseksi eniten julkisuutta saanut mestari-päävalmentaja Jukka Jalonen sai 2 198 mediamainintaa. Medianäkyvyydessä Leijonien kärkiviisikon täydensivät Marko Anttila, Kevin Lankinen sekä Sakari Manninen.

Leijona-kapteeni Marko Anttila oli puolestaan sekä pudotuspeleissä että finaalissa uutisoiduin suomalaispelaaja. Mörkö mainittiin pudotuspelien aikana yhteensä 1 322 kertaa, muiden Leijonien jäädessä alle tuhanteen mainintaan.

Leijonat

Analysoimamme data on peräisin Retrieverin mediaseurannan keräämästä kotimaisesta toimituksellisen median ja sosiaalisen median aineistosta. Vaalien ja finaalin sunnuntai-maanantai tarkastelujaksolla dataa on kerätty maanantaihin klo 13:00 asti.

 

Contact persons

Joonas Köri

Media-analyytikko

040 839 4572

joonas.kori@retriever.fi